2022 NK Gewichtheffen 35+ (Masters)

Op deze pagina vind u de belangrijkste informatie over de organisatie van het NK  Gewichtheffen 35+ (Masters) op zondag 5 juni 2022 bij Crossfit FlamesXL. Dit NK35+ is kwalificerend voor deelname aan EK/WK35+.

Wij verzorgen een livestream.

Partners/sponsors

Nederlandse GewichthefbondEleiko

Crossfit FlamesXLSportquestCrossmaxx

Wil jij met je club/bedrijf in de toekomst ook sponsor worden van NGB wedstrijden? Meld je hier aan!

Nationale Titels

Bij 35+ gewichtheffers worden per 5 jaar leeftijdsgroepen ingedeeld en daarbij ook man/vrouw lichaamsgewichtcategoriën.

In dit kampioenschap zullen nationale records erkend kunnen worden in elke categorie, maar is gekozen voor een certificaat van deelname met resultaten en géén prijsuitreiking per leeftijd, sexe en lichaamsgewichtcategorie zoals wel bij een EK/WK35+ plaatsvind.

Best Master

Per leeftijdsgroep(en) zal een “best master m/v” worden uitgereikt als hier meer dan 3 of meer atleten in uitgekomen zijn. Bij minder dan 3 worden leeftijdsgroepen bij elkaar gevoegd tot 3 of meer atleten bereikt wordt. De best master is de atleet met de hoogste leeftijdsgecorrigeerde (Faber-Malone) % Europese Standaard (AES%).

Grand Master

Over alle atleten zullen 2 x 3 extra prijzen m / v uitgereikt worden voor de hoogste scores van alle atleten in AES%.

Deelname

Deelnemers worden toegestaan onder de volgende voorwaarden:

 • per 5/1/2022 of eerder wedstrijdlid geregistreerd bij de NGB
  – opmerking op de Algemene ledenveragdering van za 21 mei is besloten om deze eis voor dit NK35+ te laten vervallen
 • in bezit van een geldig NGB-wedstrijdlicentie
 • 35 jaar of ouder zijn in 2022. De intenationale leeftijd is 2022-geboortejaar.
 • de NEDerlandse nationaliteit bezitten
  Op de algemene ledenvergadering van za 21 mei is besloten om t/m woensdag niet-Nederlandse NGB wedstrijdatleten buiten mededinging deel te laten nemen met als aanvullende voorwaarde dat bij een 2e lidmaatschap van de bond in hun nationaliteit daar een toestemming voor afgegeven is vanuit het bestuur van deze bond – dit kan niet gedaan worden vanuit een commissie of chairman masters uit dat land
 • in bezit van een anti-doping certificering brons of hoger
 • in bezit van een geldig entreebewijs (€ 35)
 • bij opgave van een begintotaal dat voldoet aan minimale eisen IWF (26 kg heren & 21 kg dames) en uitrusting volgens IWF regels
 • indien nodig een geldige Geneesmiddelen Dispensatie Sporter (GDS)

  Elke atleet kan bij de inschrijving een coach aanmelden die een geldig algemeen of wedstrijdlidmaatschap bij de NGB heeft en tevens een trainer/coach 3.0 of hoger anti-doping certificaat heeft behaald.

  Tickets


  Te bestellen tot uiterlijk 25 mei 24:00

  Publiek

  In totaal worden 100 publieksplaatsen opgesteld in de accommodatie. Om zeker te zijn van een plaats is het verstandig om een toegangsbewijs vooraf te bestellen voor € 10, maar verkoop aan de deur zal bij een niet uitverkochte zaal ook mogelijk zijn tegen betaling van € 15.

  Meehelpen?

  Bij de olympische – maar ook amateur – gewichthefsport zijn wedstrijden alleen mogelijk met vrijwilligers. Denk aan officials, laders, ehbo, suppoosten, gastheren/vrouwen, receptionisten, opbouw/afbouwteamleden en ict-media specialisten. Deze staf worden ingezet in 1 of meer dagdelen. Vul dit formulier in als je ons wilt meehelpen.